Uns bons hàbits d'estudi

la clau de l'èxit
Estudiar no és una tasca fàcil, i menys quan hi ha alguna assignatura que se'ns enquista. Malgrat tot, com tot a la vida, una bona tècnica pot ajudar els nostres fills a progressar millor o a obtenir millors resultats a l'hora d'estudiar. Fomentar i aplicar una bona tècnica d'estudi des que els nens són petits els donarà les eines necessàries per enfrontar-se als reptes i exàmens que se'ls plantegin al llarg de la seva vida acadèmica.
 
El més important a l'hora de posar-se a estudiar és tenir un bon entorn de treball que afavoreixi la concentració. El fet de no estar concentrats pot provocar que no s'entengui bé allò que es llegeix i per tant, que no s'entengui bé la matèria en qüestió.
Treu del seu abast tot allò que pot esdevenir una distracció, com ara la televisió, el mòbil, l'ordinador... proporciona-li allò estrictament imprescindible per estudiar.
 
Explota la seva memòria i estimula-la. Hi ha diferents tipus de memòria i trobar quin és el punt fort dels nostres fills els ajudarà a ser més eficients i efectius a l'hora d'estudiar. Per altra banda, trobar la manera de fer el temps d'estudi més animat i divertit farà que memoritzar o processar els coneixements no sigui una tortura. Les tècniques són molt diverses: fer esquemes, repetir en veu alta, repassar exercicis ja fets, passar els apunts a net... tot això els ajudarà a fixar els coneixements, de manera que només cal trobar la tècnica més efectiva.
 
Un altre factor important és una bona gestió del temps. Dedicar algunes hores a estudiar és molt important però també ho és el temps de descans. Administrar-se bé el temps, saber repartir-se les tasques i no deixar-ho tot per última hora els ajudarà a assimilar els coneixements de forma més pausada i més eficient. Un horari d'estudi fix crearà una rutina de treball i amb el temps, posar-se a estudiar no suposarà un drama sinó un costum.
 
Treballar l'expressió tant a nivell oral com a nivell escrit farà que la comprensió lectora de les hores d'estudi sigui millor i que l'expressió escrita dels exàmens també sigui més bona. La lectura i la comunicació familiar seran clau per potenciar aquests aspectes i per dotar els nostres fills d'una bona expressió i comprensió lectora.
 
Com en pràcticament tots els aspectes de la vida, la motivació juga un paper molt important. Marcar objectius reals i assolibles els mantindrà motivat. Premiar les actituds positives i els bons resultats a l'escola ens facilitarà el camí per què els nostres fills estudiïn de gust i no per obligació.
 
 
Procura-li un bon ambient de treball. Treballa la memòria, la gestió del temps i l'expressió oral i escrita. Afegeix motivació i tindràs la recepta de l'èxit!
 

 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]