Testament digital

Què passa amb la nostra identitat virtual quan morim?

Pengem fotos a Instagram, actualitzem el nostre estat a Facebook i pugem documents al núvol sense pensar en el dia de demà, però què passa amb la nostra identitat virtual quan morim? El Govern ha aprovat un avantprojecte de llei sobre voluntats digitals que recull l’opció que els béns digitals es puguin heretar i que es pugui designar un encarregat de gestionar aquest llegat, ja sigui per conservar-lo, modificar-lo o destruir-lo. Està previst que aquest avantprojecte s’aprovi definitivament al juny o juliol. Així doncs, aquesta llei permet signar un hereu digital en un registre  nomenat Voluntats Digitals.

 

El registre admetrà la designació encara que no s’hagi fet testament sobre la resta de béns físics. En cas de mort, l’hereu digital podrà comunicar la defunció del titular dels comptes a les empreses (Facebook, Google…) i sol·licitar la cancel·lació o demanar una còpia dels continguts.

 

Arrel de la problemàtica que es genera entorn les xarxes socials d’un difunt, són cada dia més les empreses que ofereixen ocupar-se d’aquests tràmits i que ofereixen la possibilitat als seus clients de triar com acomiadar-se en l’entorn digital i què fer amb la nostra informació a la xarxa. La societat d’avui dia es preocupa pel seu llegat digital de la mateixa manera que ens preocupem per un enterrament o per un testament, i és que les noves tecnologies ja formen part de la nostra vida a un nivell molt profund.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]