Quan necessita el nostre fill reforç escolar?

Moltes vegades, els nens comencen a tenir problemes per seguir les classes, de manera que arriba un moment en què s’endarrereixen i comencen a tenir problemes greus a l’hora d’assentar els coneixements més essencials. Agafar la situació a temps és fonamental per poder donar aquests nens una petita empenta per tal que puguin seguir aprenent a un ritme normal.

Els primers signes de que les coses no van bé es poden detectar a nivell psicològic. Moltes vegades, quan els nens tenen dificultats per seguir les classes acostumen a dir que no volen anar a l’escola, pel fet que no segueixen el ritme, la qual cosa els fa posar molts nervis i passar males estones. De vegades, els altres nens se’n riuen perquè s’equivoquen o perquè no llegeixen prou bé, cosa que també els provoca malestar. Pares estigueu atents i demaneu als vostres fills com ha anat a l’escola. Escolteu-los, perquè poden estar passant-ho malament sense que vosaltres ho sapigueu.

Un altre signe d’alarma són els exàmens suspesos. Suspendre els exàmens de control habitual de les matèries pot indicar que el nostre fill té dificultats en algunes àrees específiques. Una actitud passota i negativa envers els estudis pot encobrir una frustració pel fet que a aquell nen se li està demanant que faci exercicis per sobre de les seves capacitats o coneixements.

Si el comportament del nostre fill s’ajusta a aquestes pautes és quan necessitem reforç escolar i suport professional. Classes particulars o una acadèmia serviran perquè el nen adquireixi un bon hàbit d’estudi, tècniques per resoldre les seves dificultats escolars i una persona de referent per resoldre els seus dubtes. D’altra banda, no perdeu el contacte amb els professors dels vostres fills, ja que són els que els veuen cada dia. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]