Per Carnaval no tot s'hi val

Passa't-ho bé, però sense passar-te!
Carnaval és una de les festes més esperades pels joves de la comarca pel fet que és una festa que es viu molt intensament a les nostres contrades i perquè hi ha moltes poblacions que celebren una rua i un ball de carnaval. Roda, Torelló, Centelles, Calldetenes, Taradell… És un dia per passar-s'ho bé, per divertir-se, per sortir, per ballar com bojos i per capgirar l'ordre establert i ja està bé sortir "a liar-la", però sense passar-se…
 
És cada vegada més freqüent que els joves aprofitin festes assenyalades com Carnaval per sortir i consumir alcohol i drogues. També n'hi ha, de no tan joves, que abusen d'aquestes substàncies, de manera que hi ha més risc d'incidents en esdeveniments d'aquest tipus especialment per part dels joves, que no tenen massa control de la situació a causa de la seva joventut i inexperiència. És per això que any rere any les autoritats locals, els organitzadors dels carnavals i les associacions de pares engeguen campanyes per conscienciar sobre el consum d'alcohol i de drogues amb la intenció de persuadir els més joves de consumir-ne i garantir una festa de qualitat i segura per a tothom.
 
Els problemes que es deriven del consum d'alcohol i drogues són molt diversos i no només afecten al benestar i la integritat de la persona que consumeix sinó també dels que l'envolten. La major part de les baralles, les disputes i les emergències mèdiques que es produeixen durant el carnaval són fruit directament del consum d'aquestes substàncies o bé en sort part implicada. Cal recordar també que any rere any  creixen els casos d'intoxicacions etíliques que els serveis d'atenció mèdica han d'atendre. Per altra banda, les agressions sexuals es disparen i augmenten en un 9%, de les quals un 37% es produeixen el cap de setmana i el 31% de nit. Pel que fa al perfil de les víctimes, són noies entre 18 i 23 anys d'edat. En gran part dels casos d'agressió els agressors van servir-se de drogues i/o alcohol per sotmetre les víctimes. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]