Nova llei de comerç

La Generalitat de Catalunya preveu donar un gir al comerç amb una nova llei més flexible en els períodes de rebaixes i les hores d'obertura dels establiments.
 
Aquesta llei, eliminarà els períodes obligatoris de rebaixes. D'aquesta manera, hi haurà dues campanyes de rebaixes recomanades: una a l'estiu i una altra a l'hivern (tal com es fa ara), però no seran obligades, sinó que cada establiment decidirà què vol fer. Es podran fer rebaixes durant tot l'any en funció de la decisió de propi comerciant. Fins ara, fora dels períodes de rebaixes només es podien fer descomptes.
 
Actualment els comerços poden obrir 72 hores a la setmana. Amb aquesta llei, aquestes hores podran arribar fins a 75, de manera que els comerços podran obrir més hores a la setmana. Malgrat l'augment, la llei catalana és més permissiva que l'estatal, que permet obrir fins a 90 hores a la setmana.
 
A més, la proposta de llei recull que en el moment en què s'ofereixin productes a domicili o per via telefònica, la venda no es donarà per bona si no hi existeix un document en què el client accepti la trucada o la visita del venedor. Aquesta mesura té la intenció de protegir encara més el consumidor de transaccions que es duen a terme sense autorització.
 
Segons la Generalitat, totes aquestes mesures tenen com a objectiu potenciar el comerç físic i dotar-lo de la competitivitat necessària per enfrontar-se al comerç electrònic. Per altra banda, aquestes mesures poden afavorir el consum i la creació de llocs de treball per poder abastar totes les hores d'obertura dels establiments.
 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]