Mòbils per a joves

Estratègies i consells
Els mòbils han envaït les nostres vides per complet, i per això és cada vegada més habitual veure els nens amb mòbil. Els joves reben el seu primer mòbil a l'edat mitjana de 13 anys, moment en què encara són nens i no tenen prou responsabilitat per fer anar totes les funcions de què disposa un smatphone. Per què la relació dels nostres fills amb els mòbils sigui més sana i hi hagi més control per part dels pares, us proposem alguns consells pràctics:

Recordeu que controlar no vol dir espiar i que hem de donar-los un vot de confiança i saber respectar la seva intimitat

Primer de tot s'ha d'aplicar una estratègia dialogant que impliqui el compliment d'unes normes d'ús del dispositiu, com ara les hores que s'utilitza el telèfon, llocs i moments en què no es pot fer servir, llocs on no s'hi pot accedir, no portar-lo a l'escola, etc.
 
En segon terme, hem de conèixer bé els nostres fills i ser realistes: són adolescents. Generalment tenen poca cura del mòbil i és possible que més d'un cop caigui per terra. Intentem proporcionar-los les eines per protegir-lo com fundes i protectors de pantalla, a més de no comprar telèfons excessivament cars. Inculcar un bon ús i el respecte per les coses també serà de gran ajuda.
 
Per altra banda, les aplicacions del telèfon poden ser grans aliades. Instal·lar el control parental de Google ens permetrà restringir el contingut que poden descarregar o comprar a través de Google Play. En el mateix menú d'opcions d Google Play Store podem trobar l'eina de control parental, que ens demanarà un PIN sempre que vulguem descarregar contingut amb control parental. També ens pot ser d'utilitat l'Administrador de Dispositius Android, el qual permet localitzar un dispositiu, bloquejar-lo i fins i tot esborrar dades des de la web per tal que no circuli en mans alienes contingut compromès dels nostres fills. L'accés a l'administrador el podem fer amb un altre smartphone o des del navegador de l'ordinador.
 
Avui dia, no només les aplicacions sinó els propis telèfons ens poden ajudar a tenir més control sobre els nostres fills. Hi ha smatphones que incorporen reconeixement d'empremta dactilar, de manera que puguem restringir l'accés dels nostres fills a segons quines aplicacions o fins i tot desbloquejar el seu telèfon en cas que sigui necessari. Abans els seus preus eren més elevats però avui dia se'n poden trobar per menys de 200 €.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]