La música i els nens

Avui dia hi ha molts estudis que apunten cap a la música com un element que afavoreix el desenvolupament dels nens en totes les fases de la infantesa, des que es troba en el ventre de la mare fins que va creixent.
 
Sempre s'ha dit que la música estimula els nadons fins i tot durant els mesos de gestació, i és que del cinquè mes d'embaràs els nens tenen sentit de l'oïda, de manera que la música estimula la freqüència cardíaca del fetus i genera la segregació d'endorfines (la hormona de la felicitat) per part de la mare.
 
Per als infants, la música és un bon mitjà per al desenvolupament del llenguatge i per expressar-se. Cantar-los cançons estimula la oïda i afavoreix que aprenguin vocabulari a mida que van creient. Amb la repetició d'aquestes cançonetes aconseguirem que reconeguin i aprenguin paraules i a més, veurem que la música afavoreix la creativitat, relaxa l'infant, afavoreix el son i estimula la concentració, l'atenció i la memòria.
 
A nivell cerebral, la música estimula l'àrea dreta del cervell, zona compartida per la música i les emocions, de manera que la música està estretament lliga amb les emocions i pot estimular-les tant positivament com negativament.
 
També s'ha demostrat que els nens que estan envoltats d'un entorn musical actiu comencen a emetre sons (lalacions musicals) abans que la resta. Amb això volem dir que la música és un bon estímul per als nens i pot afavorir l'aprenentatge i el seu desenvolupament cognitiu d'una manera més lúdica en totes les etapes de la seva infantesa. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]