Els lloguers a Catalunya pugen un 0,6% durant el mes d'agost

Sembla que a causa de la crisi, els ciutadans no tenen tanta tendència a la compra d'habitatges i que prefereixen el lloguer. Malgrat tot, després de vuit anys de caiguda, la forta demanda de lloguers fa que els preus s'estabilitzin arreu de l'estat espanyol, però creix a zones com Barcelona i Madrid.
 
Els lloguers catalans van tocar sostre l'any 2007 (abans e la crisi) amb un preu de 12,4 €/m2 i el mes d'agost d'enguany han arribat als 10,27 €/m2, de manera que Catalunya ha esdevingut la segona comunitat autònoma amb els lloguers més cars, per darrere de Madrid. Tot i així, Sarrià-Sant Gervasi és el districte més car de tot Espanya, amb un preu mig de 15,47 €/m2.
 
Aquest increment però, és desigual i es concentra principalment a les províncies de Lleida i Barcelona, mentre que a Girona i Tarragona els lloguers tenen tendència a baixar. Els municipis en què l'augment del lloguer és més pronunciat són Sant Pere de Ribes amb un 4,4%, Salou amb un 2,4% i Vic amb un 2,4%. Per altra banda, el municipi en què el lloguer baixa de manera dràstica és Sitges, amb un descens del 4,9%. La segueixen Catellsdefels amb un descens del 3,6% i salt amb un -3,5%.
 
Vic és la tercera població en què ha augmentat el preu dels pisos, amb una pujada del 2,3%. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]