Els impactes del reciclatge

Fa uns anys ens semblava impensable separar les deixalles i tenir un contenidor per a cada cosa. En canvi, avui és una de les coses més normals del món i reciclem quasi de manera inconscient. Malgrat tot, hi ha molts que encara no reciclen i que, per tant, no col·laboren en la tasca de tenir cura del medi ambient. Per altra banda, de vegades sembla que reciclar no serveix per a res, o si més no, ens costa molt veure els resultats que s'obtenen del reciclatge dels nostres residus. Pot semblar que no se'n fa res del plàstic, el cartró o les llaunes que aboquem al contenidor, i és que hi ha molta desconeixença i no se sap ben bé què passa amb les deixalles un cop les traiem de casa nostra. Avui aportarem una mica de llum en aquest sentit perquè us sentiu motivats per continuar reciclant i per continuar col·laborant amb la sostenibilitat i el consum responsable.
 
Pels que no reciclen, el reciclatge pot semblar una tonteria, però és una indústria que genera més de 40.000 llocs de treball a tot l'estat espanyol. Aquestes persones ocupen llocs de treball relacionats amb cada un dels processos del reciclatge.
 
Però què passa amb els nostres residus i, el més important, què se'n fa? Encara que pot semblar una obvietat, de les ampolles se'n tornen a fer ampolles, de manera que no es necessita nou plàstic per fer-ne de noves. El cartró i el paper es manufacturen de manera que serveixi per fer més paper i més cartró una altra vegada. Algú pot pensar que els materials reciclats són de pitjor qualitat que els nous de trinca, però avui dia els processos s'han refinat tant que no hi ha cap diferència entre els uns i els altres.
                                                
Malgrat tot, aquests productes no necessàriament s'han de convertir en el mateix que són, sinó que també es poden convertir en altres objectes. Per exemple 8 caixes de cartró es poden convertir en un llibre de lectura. Pel què fa el plàstic, 40 ampolles s'acaben convertint en un folre polar, i amb la meitat de les ampolles es pot fabricar una samarreta. Els metalls no s'escapen del reciclatge, perquè 8 llaunes de conserva es poden convertir en una olla de cuina.
 
Ara que sabeu que reciclar té resultats i que hi ha moltes coses que ens envolten que poden estar fetes a partir de materials reciclats, continueu per aquest camí i penseu en tots els llocs de treball que genera aquesta indústria.
 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]