El mòbil

El nou perill de la carretera

Els últims estudis sobre les distraccions amb el mòbil mentre conduïm són alarmants. Revelen que 1 de 4 conductors té el costum d'utilitzar el telèfon mentre circula. L'alarma no salta només sobre els conductors sinó també sobre els vianants, atès que un 47,2% dels vianants confessa que mira el mòbil mentre camina per la ciutat.

 

Aquestes dades preocupen les autoritats, i és que el 29% dels accidents amb víctimes que es van produir al 2015 van ser causats per una distracció, de manera que esdevé la causa principal d'accident a les nostres carreteres. Val a dir, que la major part dels accidents en què hi va haver una distracció el conductor viatjava sol.

 

Des del Departament d'Interior i Servei Català de Trànsit han desenvolupat l'app gratuïta per Android "Conduïm", ideada per què els usuaris no es distreguin al volant. L'aplicació, que posa el telèfon en mode conducció, es cuida de bloquejar i silenciar les notificacions mentre es condueix. Hi ha diferents opcions que permeten configurar-la per tal que enviï un SMS a aquells que vulguin posar-se en contacte amb nosaltres o per què ens avisi de les trucades perdudes mentre conduíem. Amb aquesta aplicació, es vol fer de les noves tecnologies una eina per incidir en la prevenció del accidents.

 

Per altra banda, per no distreure-us al volant el millor que podeu fer és tenir el mòbil fora del vostre abast i deixar-lo a la guantera o a la bossa. Per altra banda, tenir-lo en silenci us permetrà tenir una conducció tranquil·la i no patireu perquè no el sentireu sonar. Procureu no utilitzar-lo a mode de GPS ni el manipuleu mentre esteu en moviment, ja que pot esdevenir perillós. És millor programar-lo abans de sortir. Finalment, el consell més important que us podem donar és que us poseu el cinturó, perquè us pot salvar la vida. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]