Dia sense contxes

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Aquesta setmana se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura per arreu d'Europa. A casa nostra un dels actes més sonats té lloc el 22 de setembre a Barcelona, on se celebra el dia sense cotxes i que paralitzarà mig Barcelona, ja que hi haurà 58 carrers pels quals no es podrà circular.
 
Tot i que la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura fa molts anys que té lloc i que s'organitzen moltes activitats al seu entorn, feia uns quants anys que no es posava en pràctica el dia sense cotxes i va ser l'any passat quan es va tornar a reprendre. L'any anterior es van tallar menys carrers i es va escaure en diumenge, de manera que l'afectació no va ser tan incòmoda. Enguany, en canvi, s'escau entre setmana i hi haurà molts més carrers per on no s'hi podrà circular amb cotxe, de manera que segur que se'n parlarà força.
 
 
Malgrat els inconvenients que pot causar en qualsevol ciutat, la Setmana de la Mobilitat Sostenible és una festivitat que ens recorda que hi ha alternatives a l'ús dels cotxes com ara les bicicletes o anar caminant als llocs. A més, ens fa prendre consciència que el transport públic és una bona opció per desplaçar-se per la ciutat i que s'ha de reduir l'ús dels cotxes particulars en què moltes vegades només hi viatja una sola persona.
 
Es busca promoure la reducció dels vehicles privats i fomentar el transport públic, les bicicletes i les sortides a peu.
 
La Setmana no es redueix a tallar els carrers sinó que compta amb l'organització de centenars d'activitats per arreu de Catalunya, com ara tallers, pedalades populars, activitats esportives, xerrades i, principalment, activitats de conscienciació que la sostenibilitat depèn de nosaltres mateixos. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]