Compte amb el sol primaveral

No ens podem confiar ja que també pot comportar riscos

El sol de primavera enganya. Encara que sembli que no crema tant com el de l’estiu, té una densitat de radiacció ultraviolada molt més alta que a l’estiu. Aquesta radiació és la responsable del bronzejat, però tambè envelleix la nostra pell i pot produir alteracions malignes.

Cremes i prudència. Durant els mesos anteriors hem estat protegits de les radiacions. La nostra pell està desacostumada als rajos del sol i resulta bastant perillós exposar-s’hi sense unes mesures de protecció. Hem d’aplicar-nos cremes solars i prendre el sol progressivament, començant amb pocs minuts i, de mica en mica, incrementar el temps d’exposició solar.

En els nens, la gent gran, malalts crònics i en dones embarassades s’hauran de prendre més precaucions ja que un excès de sol pot produir una baixada de tensió, desmai o insolacions.

Consells pràctics:

• Abans d’iniciar la temporada cal realitzar una exfoliació corporal per eliminar cèl.lules mortes, regenerar la pell i afavorir la penetració de cremes hidratants.

• Convé prendre el sol amb moderació i de forma gradual utilitzant una crema protectora adequada.

• Si tens una cicatriu recent aplica per sobre una crema de protecció total.

• A causa de  la delicada estructura de la pell que envolta els ulls i llavis, utilitza una crema específica per a aquestes zones.

• No facis servir cosmètics o perfums abans de prendre el sol.

• Després de prendre el sol dutxat només amb abundant aigua i posa’t crema hidratant.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]