Com gestionar millor el nostre temps

Estratègies per ser més eficient
"No tinc temps", "vaig de cul", "no atrapo res"... tots hem dit alguna d'aquestes frases una vegada o altra. De vegades és cert que no tenim temps i que fem massa coses, però segur que hi ha alguna manera d'optimitzar el temps i poder fer alguna coseta més. La gestió del temps depèn única i exclusivament de nosaltres i de les ganes que hi posem, però tenir una bona gestió del temps ajuda molt a poder fer-ho tot i fugir de l'estrès, l'angoixa i el caos.
 
Ordena el teu espai personal. Si tens sensació de caos al teu voltant és impossible que la teva ment estigui concentrada en les tasques que hagis de fer. Mantenir l'orde exterior ens permet mantenir l'ordre interior.
 
L'agenda és la millor eina per gestionar bé el nostre temps, ja que ens permet planificar, organitzar i donar prioritat a totes les nostres tasques a fer. A més, ens ofereix la possibilitat d'anotar totes les nostres idees perquè no ens descuidem de res.
 
Marca't objectius, reals i assolibles per tal de poder-los acomplir sense massa dificultats. Un cop fet això, és moment de planificar les nostres accions per tal que ens permetin arribar a les nostres fites. Un cop tinguis les tasques programades, ordena-les per ordre de prioritat, de manera que sempre faràs allò més necessari i urgent i quedaran en darrer terme aquelles coses que no són tan importants i que es poden fer un altre dia. Malgrat tot, no t'emocionis i deixa una mica de marge per a possibles imprevistos.
 
Aprendre a delegar també ens ajudarà a anar millor de temps. De vegades no donem abast perquè ho volem fer tot nosaltres mateixos. Ara bé, aprendre a treballar en equip i permetre que els altres ens donin un cop de mà serà molt positiu.
 
Descansar és un dels factors clau a tenir en compte a l'hora de gestionar el nostre temps perquè sense descansar és impossible estar al cent per cent, rendir en tot allò que fem i estar concentrats. A més, ens aportarà més bon humor i optimisme per encarar la muntanya de coses que hem de fer cada dia.
 
Evita les distraccions. El mòbil, les xarxes socials solen ser motiu de distracció i ens aparten dels nostres objectius reals. Dedica un petit espai del dia a repassar el correu, a xafardejar a les xarxes socials i la resta del temps oblida-les.
 
 
Marca't objectius, planifica les tasques per arribar-hi, ordena-les per ordre d'importància i executa cada acció. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]