Activitats extraescolars

Com triar l'activitat que més s'ajusta als nostres fills

En breu iniciarem la tornada a l’escola i, per tant, dedicarem algunes hores a comprar xandalls, llibres, material escolar, ordinadors... i també serà el moment de decidir quines activitats extraescolars faran els nens aquest any. Futbol, ballet, anglès, robòtica, tenis... la oferta és molt variada, i per triar una activitat extraescolar s’ha de tenir en compte les preferències del nostre fill. Malgrat tot, us donem alguns consells que us poden ajudar a decantar la balança cap a una activitat o una altra.

 

Els experts consideren que és bo que els infants facin extraescolars pel fet que ajuda al seu desenvolupament mental i els permet interactuar i relacionar-se amb nens de fora de l’escola. Per altra banda, les pràctiques esportives són les més recomanades, ja que mantenen els nens actius, amb més autoestima, els alliberen de l’estrès i els ajuden a descansar millor.

 

En cas que hagin de fer més d’una activitat extraescolar a la setmana, la millor idea és triar una activitat física: futbol, basquet, dansa, tenis, pàdel, judo... i una activitat més estimulant o creativa que mantingui els seus cervells actius i que els estimuli. Anglès, pintura, ceràmica, escacs o robòtica pode ser bones opcions a tenir en compte.

Ara bé, les activitats extraescolars han esdevingut per a molts pares un lloc on deixar la canalla quan ells treballen més enllà de l’horari escolar. Us advertim que, abusar d’aquest tipus d’activitats pot esdevenir contraproduent. Segons els estudis recents, els alumnes que fan més de 5 hores d’extraescolars a la setmana treuen més males notes, ja que això afecta al seu descans i, en conseqüència al seu rendiment acadèmic i a la seva capacitat de concentració.

 

Després dels nostres consells, és hora de triar i d’equipar-se. Acabeu d’apurar els últims dies perquè en 3, 2, 1 ja! tornarem a la rutina.

 

L’esport els manté actius, els aporta autoestima, els allibera de l’estrès i en millora el descans.

 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]