1 de maig, dia de la mare

El dia de la mare es celebra cada primer diumenge de maig a gairebé tot Europa. Com ja saps, el mes de maig és el temps dedicat a la Mare de Déu i, per tant, no ens ha d’estranyar que el primer diumenge d’aquest mes es dediqui a totes les mares. Com que també és el mes de les flors, no hi haurà res que les faci més contentes que una bonica planta o un fantàstic ram!

De fet, les celebracions dedicades a les mares es remunten a l’antiguitat, concretament a la Grècia antiga es rendia culte a la deessa Reva, considerada en el món mitològic com la mare dels déus, ja que havia engendrat Zeus, Hades, Posidó, Hera, Hèstia i Demèter. Creta i Atenes van ser els llocs de culte més important d’aquesta deessa mitològica. 

L’origen de la celebració als Estats Units va començar poc després de la mort de la mare d’una jove anomenada Ana Jarvis que va morir al 1905. La noia, resident a Filadèlfia va decidir escriure cartes a organitzacions i polítics per rendir un homenatge a les mares de tot el món. En 1914 el projecte es va fer realitat gràcies al president dels Estats Units, Woodrow Wilson, que va instaurar com a Dia de la Mare el primer diumenge de maig. Posteriorment altres països es van afegir a la proposta. 

Per fer un bon regal a la nostra mare no cal que valgui tots els diners del món. Hem de pensar en una cosa que els faci il·lusió, que els agradi.

Tots coneixem bé les nostres mares, només cal pensar-hi una mica per trobar aquell detall perfecte!

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]