MASSÍS DEL CANIGÓ

LA MUNTANYA SAGRADA DEL PAÍS CATALÀ

EL PARATGE

El Canigó, guaita marítima de la serralada pirinenca i primer baluard d’altitud des de la Mediterrània, és la porta entre dos mons: les terres altes i la plana del Rosselló. Visible des del Llenguadoc, des de l’Arieja i des de Girona, la seva història l’ha elevat al rang de muntanya sagrada del país català.

L’home, fascinat i intrigat par la seva silueta imposant, ha temut, respectat, admirat i conquerit successivament els seus cims, farcits de relats i de llegendes.

Amb la seva estatura i les seves neus primaverals, el Canigó fou considerat fins al segle XVIII la muntanya més alta deis Pirineus. Aquesta muntanya de ferro constitueix un autèntic símbol d’excepció estimat per tots els excursionistes i sempre atractiu per als seus visitants. Amb la Pica d’Estats i el Pedraforca, el massís del Canigó es perfila com una de les joies deis Pirineus.

ELS OBJECTIUS

El Sindicat Mixt té per missions essencials protegir el medi natural muntanyenc i valoritzar el patrimoni cultural i arquitectònic del paratge catalogat, ampliat l’any 2013 fins a 23.000 ha. En aquest aspecte, el Sindicat Mixt ha fet recular els cotxes del paratge catalogat i ha instaurat, amb el Departament dels Pirineus Orientals, un ambiciós pla d’excursions, pedestres i eqüestres, a través de 750 km de senders, en el marc de les Voltes & Rondes del Canigó.

El Sindicat Mixt és operador del programa Natura 2000. El seu principal objecte estatutari és treballar per realitzar la política de gran paratge i fer-se garant de la marca Gran Paratge de França, atribuïda pel Ministeri de l’Ecologia el 13 de juliol de 2012. Amb aquest esperit, la concreció d’una política de preservació del medi natural muntanyenc i d’una política de millora en l’acollida de públics diversos, permet una valorització harmoniosa i sostenible del massís. Tant per al visitant local com per al més llunyà, el Canigó representa un autèntic punt verd d’altitud admirablement situat entre el Parc Natural Regional dels Pirineus catalans i la Mediterrània.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]