Illes Medes, per mar i aire

El petit arxipèlag de les illes Medes, format per set illots i algun escull i situat a menys d’una milla de la costa empordanesa del massís del Montgrí (del qual forma part geològicament), és el parc natural marí més gran de Catalunya. Influïdes per la proximitat a la costa i a la desembocadura del Ter i pels vents i els corrents del nord, les seves aigües, protegides per llei, tenen un extraordinari valor biològic i ecològic per la varietat d’espècies i ambients que hi viuen. Des de qualsevol punt -aire, terra o mar-, les Medes formen un paisatge de gran bellesa natural.

Volar amb un ultralleuger  Sunwill, de dues places i 200 kg,  al llarg de la costa de Montgrí, és una experiència del tot recomanable. En un dia assolellat, sense un núvol al cel i, sobretot, sense tramuntana, que és sovint el principal enemic dels afeccionats al vol a les comarques del nord de Catalunya, és possible veure bancs de peixos nedant prop de les illes Medes, que, tot i que constitueixen una àrea protegida, es troben sempre assetjades per barques i vaixells de tot tipus.

Sobrevolant el massís del Montgrí, coronat pel castell inacabat del mateix nom, del segle XVIII, es noten encara més les altes temperatures de l’estiu. A l’altra banda del massís, la desembocadura del riu Ter crea formes sinuoses on es barregen les aigües dolces i salades amb la sorra de la platja. A més, els aiguamolls del Baix Ter s’estenen camps d’arròs i altres conreus que dibuixen una bonica gamma de verds.

Les vistes aèries més belles.

La desembocadura del Ter. Abans de desembocar al mar, el riu Ter forma una zona d’aiguamolls que propicien el conreu d’arròs i d’altres plantes. A més, en aquesta zona verda es poden veure masies tradicionals i grans torres amb piscines i tota classe de luxe.

La Meda Gran. Ressalta per la seva superfície, de 182 mil metres quadrats. A la Meda Gran hi ha el far i l’embarcador, tot i que està prohibit pujar-hi. A més, té una destacada població d’ocells marins, entre els quals destaca la colònia de gavians de potes grogues.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]