Prevenir a temps l'al·lèrgia primaveral

L'al·lèrgia primaveral és un fenomen cada vegada més freqüent temut per les incomoditats que genera, inquietant pel que sembla un error inexplicable del nostre sistema immunitari tan sofisticat i, no obstant això, produeix reaccions desmesurades davant estímuls inofensius.

L'al·lèrgia primaveral continua sent un misteri per a la medicina. Per què molts al·lèrgics al pol·len poden prendre una cullerada de pol·len a l'hivern sense que es generi cap reacció? Què és el que fa que l’al·lèrgia a la pols i els àcars sigui més freqüent als països amb major taxa d'aspiradores per habitant?

Hi ha una primera explicació de tipus ambiental: el pol·len es combina amb partícules químiques procedents de la contaminació i crea compostos més complexos contra els quals reacciona el sistema immunitari. Però, quin pot ser el motiu pel qual afecta unes persones i no d’altres?
Es suspita que existeix una predisposició hereditària a les al.lèrgies, el que significa que un nen que els seus pares són al.lèrgics probablement desenvolupi algún tipus de sensibilització, encara que no necessàriament cap a la mateixa substància que rebutgen els seus pares. També pot afavorir l'aparició de les al.lèrgies situacions en les que baixes o es debiliten les defenses de l'organisme. 
Tot i que són molt molestes, en general les al.lèrgies no són complicacions greus, però si poden acabar en quadres més complexes, com l'asma. Les reaccions al.lèrgiques poden ser lleus o graus. La majoria d'elles consisteix només en la molèstia de que plorin i et piquin els ulls, a més d'alguns esternuts. 
Per prevenir un al·lèrgen és millor que intentar tractar una reacció al.lèrgica. Evitar una substància pot suposar instal.lar aire condicionat amb filtres, renunciar a tenir un animal de companyia o no sonsumir certa classe d'aliments. Les persones que tenen fortes al.lèrgies estacionals poden considerar traslladar-se a una regió on no existeixi aquest al.lèrgen.
Quan no es pot evitar totalment el contacte amb l'al.lèrgen, es recomana reduir l'exposició a aquest. Encara que alguns al.lèrgens no poden evitar-se, els metges solen utilitzar mètodes per a bloquejar la resposta al.lèrgica i prescriuen medicaments per a aliviar els símptomes.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]