Les al·lèrgies de la primavera, un any més ens tocarà patir?

Cada any, quan la primavera toca el timbre de les nostres llars, la societat rep l’avís de l’arribada d’una temporada intensa i ben propícia a viure elevats nivells de pol·len de gramínies, encara que, finalment i sortosament, no sempre acaben sent tan greus com se’ns explica.

Per començar, cal saber que únicament els al·lèrgics al pol·len de determinats arbres o plantes poden tenir problemes a la primavera i no pas els al·lèrgics als àcars de la pols, als animals o als aliments que no tenen res a veure amb la primavera i tampoc no estan relacionats amb la quantitat de pluja que s’hagi recollit a la tardor o a l’hivern. 

No tothom que té símptomes a la primavera té una al·lèrgia al pol·len. De vegades hi ha persones més sensibles que d’altres als canvis de clima habituals d’aquesta estació o, fins i tot, als pol·lens molt gruixuts, que resulten irritants als ulls com ho serien el fum o l’aire fred.

L’al·lèrgia al pol·len pot provocar problemes de nas (rinitis), d’ulls (conjuntivitis) o dels bronquis (asma); altres símptomes d’al·lèrgia no tenen res a veure amb el pol·len encara que es presentin a la primavera.

Cada pol·len té una temporada concreta i les persones amb al·lèrgies poden tenir símptomes únicament en els dies que n’hi ha més quantitat.

Una persona que cregui ser al·lèrgica al pol·len s’hauria de fer proves per saber si efectivament ho és i a quin pol·len en concret. Un cop conegut el pol·len que pot provocar problemes, l’especialista ens recomanarà el tractament a fer.

En d’altres casos ens recomanarà un tractament a utilitzar els dies que tinguem símptomes; és important tenir els medicaments preparats per quan facin falta. Cada persona és diferent i el tractament vàlid per a una pot no ser eficaç en una altra.

El pol·len es presenta al camp però també a la ciutat, ja que va per l’aire, i a més a la ciutat també hi ha arbres i plantes.

Les normes per evitar el pol·len a la primavera són difícils de seguir, perquè sovint interfereixen en la vida diària; malgrat tot, si els dies de molt vent es pot evitar sortir al camp o tallar la gespa, millor.

Les ulleres en cas de molèsties als ulls poden ser un recurs senzill i efectiu.

Els dies de pluja, el pol·len cau al terra i no ens ha de causar problemes.

El més important és saber que hi ha recursos per controlar les al·lèrgies, i que fent les coses bé no cal patir. Consulteu el vostre metge però no espereu que arribin els símptomes, per estar preparats a temps.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]