La dansa del ventre i el dolor menstrual

descobreix com et pot ajudar
Cada dia m’espanta més veure com el dolor menstrual està normalitzat. Per a moltes dones el fet de veure’s obligades a necessitar algun calmant durant el sagnat menstrual s’està convertint en una pràctica habitual.

És normal tenir molèsties i inflor, fins a cert punt, durant la menstruació. No deixa de ser un teixit que es desprèn i que per tal de ser expulsat necessita d’unes petites contraccions de la matriu, però no és normal quedar-se al llit sense poder-se moure retorçant-se de dolor. Repeteixo, no és normal.

A part dels casos diagnosticats com patologies mèdiques, l’origen de molts d’aquests dolors provenen de la por de records conscients o inconscients del propi cos, possibles males experiències en relació a la menstruació o en relació a la pròpia sexualitat. La reacció del cos físic davant la por és la tensió per protegir-se d’allò extern i amenaçador. Un múscul en tensió, que un dels seus moviments bàsics és contraure’s involuntàriament, pot arribar a provocar molt dolor perquè no disposa de tota la seva elasticitat i les seves fibres no estan correctament oxigenades.

La dansa del ventre se centra bàsicament en els moviments de la pelvis i els malucs. Aquests moviments tenen un ressò a la musculatura interna de la matriu, el coll de la matriu i vagina, així com també el recte i la uretra.
Per exemple, el moviment circular “africà” (com s’anomenen en dansa del ventre) que és un cercle intern propulsat des de la base de la columna, proporciona a la musculatura de la matriu un massatge que acarona les seves parets. Aquest moviment, és un moviment de relaxació, però que pot ser molt més eficaç si a més l’acompanyem d’una respiració conscient i la visualització de l’obertura dels esfínters.
Un altre moviment i per mi és EL MOVIMENT per excel·lència en relació als dolors menstruals, és el “camell”. Es tracta d’un moviment vertical que mou l’energia del cel cap a la terra. Neix des del pit, recorre la columna en forma d’”essa” fins arribar a la base del sòl pelvià i és un moviment expulsiu. S’explica que originàriament aquest era un moviment que s’utilitzava en els parts. Es col·locaven totes les dones de la tribu en cercle i la partera al mig, les dones del voltant repetien el “camell” com si es tractés d’un mantra convidant a la partera a imitar-les ajudant al seu infant a arribar al món. El moviment que dibuixa el cos en fer el “camell” és el mateix moviment, a nivell de direcció (de dalt cap a baix i de fora cap endins) que està fent la matriu internament per expulsar el bebè i també, a escala més petita, per expulsar del sagnat menstrual. Resulta molt eficaç perquè traslladem el moviment intern al cos extern, del micro al macro.
L’objectiu de posar-se a ballar durant aquests dolors, no és el de buscar moviments molt durs físicament o molt amplis, sinó moviments interns que ens ajudin a relaxar i deixar que realment els nostres esfínters i sobretot la vagina es relaxin i s’obrin a aquesta expulsió i aquest “deixar anar”.

PER FER A CASA
Quan sentis algun dolor o molèstia menstrual abans d’anar a buscar algun medicament et proposo que busquis un lloc tranquil. Et descalcis i obris bé la teva base dels peus flexionant els genolls suaument.
Des d’aquí fes una respiració profunda i en treure l’aire imagina’t que en comptes de treure l’aire per la boca ho estas fent per la teva vagina. La idea és relaxar no només la part externa de la vagina sinó tot el coll de la matriu i la matriu en si.
Que com ho pots fer? Doncs imaginant que a l’aire que deixes anara va des del teu pit cap a la terra construint un camí descendent pel teu interior.
Repeteix aquesta respiració vàries vegades deixant que de mica en mica el teu cos es vagi movent buscant com implicar-se en aquesta respiració. Obrint el pit, articulant la columna i obrint la pelvis baixa, com una boca oberta que deixa anar allò que ja no necessita alimentant la terra que la sosté.


Èlia Teis
 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]