La cervesa, que no falti

A més de refrescar, aporta beneficis al cos
Aigua, ordi i llúpol. Aquests són els tres ingredients de la cervesa, beguda fermentada de baixa graduació que, si es consumeix amb moderació, pot tenir un paper preventiu en algunes malalties i aportar beneficis al nostre organisme.
 
De fet, al contrari del que la gent creu, la cervesa té baix contingut calòric (adéu al mite de la panxa cervesera) i posseeix nutrients que fan que es pugui incloure dins d'una alimentació saludable i s'integri en la dieta mediterrània, tal com assenyala Jesús Román Martínez, professor de la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid i president del Comitè Científic de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació (SEDCA): "La cervesa és una beguda tradicional que, a més d'aportar certes substàncies nutritives i no nutritives, és font d'aigua per a l'organisme. En tractar-se d'una beguda fermentada, forma part de la cultura mediterrània, sempre tenint en compte que és una beguda per a adults sans; s’ha de consumir de manera responsable i moderada".
 
Per consum responsable l'expert indica que no és més de 2-3 canyes de cervesa per a un home adult al dia i 1 o 2 per a una dona. A més, la seva ingesta no es pot acumular en una determinada ocasió, com els caps de setmana, per exemple. Alguns dels beneficis que ofereix són: 

1) És nutritiva.
2) Prevé contra l'infart.
3) Ossos més sans.
4) Menys infeccions en dones.
5) Protecció enfront de malalties com l'Alzheimer.
6) Allarga la vida.
7) Influeix en la prevenció i el control
de la diabetes,
8) Afavoreix la recuperació en l'esport.
9) Proporciona àcid fòlic en l'embaràs.
10) No produeix la 'panxa cervesera'.

L'aportació calòrica de la cervesa és baixa: una canya de 200 ml equival a 90 kcal, i si és sense alcohol la xifra es redueix a una mitjana de 34 kcal/200 ml. "La beguda no és la culpable de l'obesitat, sinó una alimentació desequilibrada, la manca d'exercici i la informació genètica", indiquen. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]