Els beneficis de la dansa

A primera vista pot semblar que la dansa no pot ser un exercici físic, però hem de remarcar que és una disciplina molt completa, ja que té múltiples beneficis per al cos tant en adults com en nens. A més de treballar el cos, implica l'ús de la música, la qual cosa fa que sigui un esport divetidíssim i ple de ritme.

 

Ballar té enormes beneficis per a la nostra salut física. Per una banda, ajuda a controlar la respiració i permet mantenir el cor en forma, ja que aquesta activitat podria equivaldre a anar en bicicleta o caminar a bon ritme. També constitueix una activitat aeròbica, la qual cosa afavoreix la pèrdua de pes, la resistència, l'augment de força muscular, el desenvolupament de massa muscular i la millora de la circulació sanguínia.

 

Quan ballem però, no només treballa en nostre cos, sinó també el nostre cervell, ja que s'estimulen diverses àrees que tenen a veure amb la coordinació, l'equilibri, el sentit del ritme, la memòria...

 

Per altra banda, no només és bo per a la nostra salut física, sinó també per a la nostra salut mental. Ens aporta energia i ens omple de bones vibracions. Ballar pot ser un bon remei per pal·liar l'estrès, combatre els petits entrebancs del dia a dia i alliberar la tensió diària. El fet que sigui una activitat social ajuda a que tinguem més activitat social i estiguem de més bon humor pel fet que compartir coses amb altres individus. A més, la dansa reforça l'autoestima i la confiança en un mateix i ens ajuda a superar la vergonya i a millorar la nostra capacitat d'expressió.

 

Com podeu veure, els beneficis de la dansa són molts tant a nivell físic com a nivell psicològic. Una activitat com aquesta pot ser molt beneficiosa per als nens, ja que aprenen a relacionar-se amb altres nens, els manté actius a nivell físic i a més els fa desenvolupar capacitats cognitives molt específiques, com la memòria i la coordinació. Finalment, aprenen una disciplina i valors morals com ara que per assolir els seus objectius cal assajar i treballar dur per tal que surti bé. Aprenen a més, que no tots els passos surten a la primera i, que tant en la dansa com en la vida, la pràctica i la insistència ho són tot.

 

 

Balla!

Redueix l'estrès, guanya confiança i autoestima. Forma part d'un grup i esdevindràs més sociable. A més, tonifica, guanya massa muscular i augmenta la teva força. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]