El sol, font de vitamina D

S'aconsella exposar al sol la cara i els braços nus sense protector solar entre 10 i 15 minuts dos o tres dies de la setmana. La resta de les exposicions s'han de protegir amb un filtre solar adequat a l'estació, a l'altitud i a les condicions ambientals, ja que no és el mateix estar al nivell del mar o a la muntanya, i tampoc s'ha d'utilitzar el mateix protector a la ciutat que al camp nevat. Cal saber que els raigs solars es reflecteixen en superfícies com la sorra o la neu, multiplicant-se el seu efecte sobre la pell. L'aigua i alguns sòls reflecteixen més del 10% de la radiació ultraviolada, la sorra en reflecteix entre un 10% i un 25%, i la neu en pot reflectir fins a un 80%. Els raigs filtrats a través dels núvols també són molt perillosos.

L'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Veneriologia (AEDV) aconsella usar una crema hidratant amb protecció solar de factor 15 o superior durant la tardor i l'hivern. Si ens trobem en una zona nevada o en alta muntanya, el factor de protecció hauria de ser molt alt. Els protectors solars s'han d'aplicar mitja hora abans de l'exposició al sol en totes les zones nues del cos i s'ha de repetir l'aplicació cada dues hores. És també important tenir en compte que el protector solar sempre s'ha d'aplicar sobre de qualsevol altra crema corporal o facial que s'utilitzi, ja que, si s'aplica sobre del protector solar qualsevol altre tractament, aquest perdrà eficàcia.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]