El projecte ARI

La lluita contra la leucèmia

Fa pocs dies va morir l'Ariana Benedé, més coneguda com Ari, que amb només 18 anys es va convertir en un símbol de la lluita contra el càncer. La seva lluita contra la malaltia va començar quan tenia 13 anys i tornava d'un viatge a Anglaterra. Des de llavors la leucèmia la va obligar a passar per llargues hospitalitzacions i tot el que comporta una malaltia com aquesta: aïllament, quimioteràpia, radioteràpia, transplantament... Tots els que hem tingut un parent amb càncer ens podem fer una idea de la seva difícil situació.

 

Malgrat tot, tenia força i optimisme i juntament amb dues companyes de classe va voler organitzar un concert, però enmig dels preparatius, l'Ari va tenir una recaiguda. Va ser llavors quan van decidir que els diners recaptats anirien destinats a millorar la vida dels pacients de leucèmia. Finalment van organitzar la Nit Taronja i es va celebrar un concert de Love of Lesbian a la sala Luz de Gas. Aquest va ser el punt de partida de la trajectòria de l'Ari i la seva família en el Pojecte ARI (Assistècia de Recerca Intensiva).

 

El projecte ARI és una iniciativa que es dedica a recaptar fons per implantar a casa nostra la teràpia CART, una immunoteràpia que elimina la leucèmia limfoblàstica en el 85% dels pacients. Aquesta teràpia es basa en extreure cèl·lules blanques del pacient i s'introdueixen en una màquina que les modifica i hi introdueix un anticòs que els permet reconèixer les cèl·lules que causen el tumor. Un cop modificades, s'introdueixen de nou al cos del pacient.

 

Gràcies a aquest projecte, l'Hospital Clínic de Barcleona va poder adquirir una màquina capaç de dur a terme aquest procés. El cost del bioreactor va ser de 460.000 €. La lluita del Projecte Ari no acabava aquí, sinó que continuaven recaptant fons per poder dur a terme assajos clínics fins aconseguir que la teràpia CART formi part del sistema sanitari públic.

 

La mort de l'Ari no ha frenat el projecte, sinó que ha esdevingut un motor i un impuls per donar-lo a conèixer encara més. Cal donar les gràcies a l'Ari i a la seva família per totes les accions que han emprès arran del diagnòstic de la malaltia i per engegar aquest projecte tan important. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]