Dia Mundial de l'Alzheimer

El proper 21 de setembre és el Dia Mundial de l'Alzheimer, i amb motiu d'aquest dia volem explicar-vos, als que no la coneixeu tant, en què consisteix aquesta malaltia.

 

L'Alzheimer és una de les demències més comunes que afecta a milions de persones arreu del món. És una malaltia neurodegenerativa i incurable. Es manifesta de formes diferents en cada pacient, tot i que hi ha alguns símptomes comuns.

 

En les primeres fases de la malaltia, els símptomes més habituals són la pèrdua de memòria i dificultats per retenir informació recent. A mesura que la malaltia avança, apareixen la confusió, la irritabilitat i l'agressivitat, canvis d'humor, pèrdua de memòria a llarg termini i de sensibilitat. Gradualment es perden funcions corporals, fins que arriba la mort.

 

La durada de cada una de les etapes és molt variable i depèn molt de cada pacient. Com en totes les malalties, la prevenció i un diagnòstic a temps són molt importants. A més, estimular el cervell poden ajudar a frenar la progressió d'algunes fases. Aquí és on intervé el neuropsicòleg, que es cuida de mantenir les nostres neurones actives perquè no deixin de funcionar. A través del joc, es poden estimular moltes àrees del cervell: memòria, camp visual, orientació, rapidesa, llenguatge... Així, fem anar el coco i passem una bona estona. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]