Cremades solars

Per no cremar-te és aconsellable utilitzar cremes protectores

Les cremades provocades pel sol són molt corrents a l’estiu, sobre tot a la platja. És prudent prevenir-les utilitzant cremes protectores, especialment en el cas dels nens.

Els símptomes poden ser provocats per l’exposició prolongada als raigs directes del sol, o per l’exposició breu quan no hi estàs habituat. La pell es pot cremar superficialment, en primer grau, sobre una àrea més o menys extensa. La pell apareix vermellosa i produeix dolors i cremors durant dos o cinc dies, la zona afectada s’acaba pelant i tot torna a la normalitat. 

Els efectes del sol són mes intensos sobre el cos mullat per la suor , després d’un bany o ben bé quan els rajos de sol són reflectits pel mar, la neu o la sorra.

Cal prendre precaucions: 

• Per això és convenient exposar-te al sol a poc a poc. 

• Cal evitar les hores que el sol està més alt, entre les 12 i les 16 h. 

• S’han d’utilitzar cremes eficaces de protecció solar. 

• No heu d’oblidar protegir-vos els llavis.

Una forma de tractar la cremor del sol és  bebent molts líquids per rehidratar l’organisme. 

La inflamació de la pell s’alleujarà en uns dies. Existeixen productes eficaços per a les cremades del sol, que es  venen en farmàcies.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]