Com eliminar els polls

Tornada a l'escola

La tornada a l'escola és l'època de l'any en què hi ha més polls i són moltes les escoles en què salta l'alarma vermella a causa d'aquests petits paràsits. Hi ha una tendència generalitzada a pensar que els polls apareixen en els nens que porten el cap brut, però és precisament el contrari, i és que a aquestes cuques els encanta el cabell net. Així doncs, us donem alguns consells perquè no us alarmeu si si a casa trobeu polls.

 

Com en qualsevol plaga, la prevenció ho és tot. Per fer-ho hauríeu de revisar els cabells una o dues vegades per setmana i passar una pinta llemenera, pentinar els cabells dues vegades al dia, no intercanviar raspalls, pintes, gorres i objectes personals i, per obre de tot, no fer servir tractament específics per a polls com a prevenció.

 

En cas que la prevenció no hagi servit i hi hagi polls rondant per casa, haurem d'avisar a l'escola per si hi ha contagi i hi ha altres nens que en puguin tenir. En segon lloc, cal desparasitar els nens amb un xampú específic per a polls. A més del xampú cal passar la llemenera, una pinta per eliminar els paràsits i els ous d'aquests per tal que no es puguin reproduir. Aquest procediment s'hauria de seguir cada dia fins que ja no detectem polls. Tot i que haguem acabat amb la petita plaga és bo anar passant la llemenera per anar controlant que no tornin a aparèixer.

A més de tractar els cabells i de revisar els caps de tota la família, caldria rentar la roba de llit a més de 50o, rentar les pintes i raspalls posant-los a bullir, passar l'aspirador i fer neteja a fons tant de casa com del cotxe... Els polls no viuen més de 48 hores fora del cap, però tota precaució no està de més.

 

Malgrat que hi ha xampús específics per tractar els polls, al llarg dels segles s'han utilitzat diferents remeis casolans per combatre'ls. Tot i que no hi ha evidències científiques que facin efecte, la cultura popular els ha mantingut vius al llarg de la història. Us n'exposem alguns per aquells que no voleu recórrer a productes químics per tractar els caps dels vostres fills.

 

Vinagre. És el més popular i més efectiu. S'ha de mullar el cabell amb vinagre i aigua (meitat vinagre i meitat aigua). Amb aquest remei no matem els polls, però si que els fem la vida més difícil. A més, desenganxem els ous per poder-los treure millor. És un remei que no fa malbé el cabell.

 

Ruda o julivert. La ruda és una planta, la infusió de la qual actua com a repel·lent a més de matar els polls.

 

Portar el cabell lligat i fora del clatell. Evitar que la temperatura del clatell no pugi mantindrà els polls allunyats. Passar-se un repel·lent d'insectes pel clatell o una colònia amb alcohol també pot ajudar a la prevenció.

 

Finalment, si veiem un poll al cap d'algú no cal alarmar-se ni muntar un espectacle, especialment si es tracta de canalla. Els nens són molt cruels i els polls massa habituals. No cal crear traumes per coses que formen part del dia a dia de les escoles. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]