Beneficis d'anar amb bicicleta

Esport, salut i medi ambient
Per a moltes persones, la pràctica d’esport es redueix a un concepte estètic i van al gimnàs, a córrer o amb bici per veure’s millor físicament: més forts, més tonificats i més prims; però la pràctica d’esport també aporta beneficis per a la nostra salut tant a nivell físic com a nivell psicològic.
 
Per altra banda, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura posarem sobre la taula els beneficis d’anar amb bicicleta a tots els nivells de la nostra vida, perquè fer esport no només és bo per a nosaltres, sinó que també pot ser positiu per a la conservació del planeta.
Anar amb bici és un dels esports més complets que podem practicar, perquè que ens ajuda a tonificar tot el tren inferior del cos. Treballen tots els muscles de la cama i els glutis, ja que són els encarregats de fer el moviment de pedalar. És un bon exercici per cremar greix de les cames i dels glutis i contribueix al desenvolupament de massa muscular.
 
A nivell de salut, té importants beneficis, ja que augmenta la capacitat pulmonar, disminueix la pressió sanguínia, millora a circulació de la sang i a més, ens permet millorar la nostra resistència i enfortir la musculació. A més, pot prevenir l’aparició de varius i capil·lars.
 
A nivell físic, és un esport tranquil que a diferència d’altres esports com el running, no implica un impacte físic massa gran. Per altra banda, a nivell psicològic és un esport que ens manté en contacte amb la natura, la qual cosa afavoreix la desconnexió i la reducció de l’estrès i l’ansietat. També afavoreix la concentració i la coordinació de moviments.
 
Ara bé, el ciclisme no només és una activitat positiva per a la salut de les persones que el practiquen, sinó que a més és sostenible i contribueix a la conservació del medi ambient, ja que ens permet moure’ns sense impactar en la natura o el món urbà i no contamina el planeta. Podem introduir l’hàbit d’agafar la bici per fer activitats de la nostra vida quotidiana, com ara anar a la feina, anar a comprar... de manera que no ens suposi un esforç massa gran treure-la de casa. D’aquesta manera, evitem agafar el cotxe i a l’hora que fem esport i salut, contribuïm a la conservació del nostre entorn.

 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]