ACUPUNTURA, L'ART DE L'EQUILIBRI TÈCNICA TERAPÈUTICA

L'acupuntura és una tècnica terapèutica de la medicina tradicional xinesa reconeguda pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona com a tècnica mèdica.

Consisteix a fer reaccionar el nostre cos mitjançant unes agulles pràcticament indolores i aconseguir la màxima curació. Aquesta resposta, en la medicina xinesa, es considera buscar el màxim equilibri del cos.

Actualment, la neurociència pot explicar el perquè d’aquesta misteriosa i mil·lenària tècnica, ja que en introduir l’agulla es provoca un efecte vasodilatador i un augment de l’aportació de sang i per tant, un increment de substàncies que ajuden a desinflamar i disminuir el dolor.

En introduir una agulla en segons quins punts, també es produeix un estímul al cervell, on s’alliberen substàncies que ens fan la sensació de relaxació i de benestar. Aquest senyal medul·lar provoca l’alliberament d'endorfines, que activen el sistema de control de dolor.

La medicina xinesa, però, té una interpretació molt diferent sobre l’acupuntura. Es considera que el cos funciona mitjançant el Txi, una espècie d'energia que recorre tot el nostre cos a través de dotze canals intercomunicats, els quals tenen l’origen en els òrgans vitals del nostre cos. És per això que cada canal té el nom del seu òrgan d’origen; per exemple, el canal de Pulmó, el canal de Cor o bé el canal del Fetge.

Cada un dels canals té diversos punts on introduïm les agulles; aquests punts són els llocs on podem manipular el Txi/energia i així aconseguir el màxim equilibri energètic i, per tant, la curació, ja que un desequilibri -tant per excés com per dèficit- de Txi en una part del cos pot produir lesions o malalties.

Per tant, l’acupuntura no només s’hauria d'utilitzar per curar, sinó també per prevenir i poder tenir millor qualitat de vida.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]