Carpaccio de salmó marinat pas a pas

Ingredients per a 4 persones:
1 filet de salmó de 500 g. Per a l'adob: 10 cullerades de sal marina, 10 cullerades de sucre, 3 cullerades d’anet picat, 2 pessics de pebre, la ratlladura de 2 llimones. Per a l'amanida: 2 cebes, 1 cullerada de tàperes, unes fulles de canonges. Per a la salsa: 4 cullerades d'oli, el suc d'1 llima, sal.

Preparació:

1- Per preparar l'adob, barregeu la sal amb el sucre, l'anet, el pebre i la ratlladura de llimona en un bol.

2- Desenrotlleu paper film suficient com per posar-hi el salmó pla i repartiu sobre el paper la meitat de l'adob.

3- Col·loqueu el salmó amb la pell cap avall i cobriu-lo amb la resta de l'adob pressionant-lo perquè quedi ben impregnat.

4- Emboliqueu el salmó amb paper film, poseu alguna cosa pesada al damunt (una olla) i poseu-ho a la nevera 48 hores, girant-lo cada 12 hores.

5- Transcorregut aquest temps, retireu el paper film, renteu el salmó sota l'aixeta i assequeu-lo amb paper de cuina.

6- Col·loqueu el peix amb la pell cap a baix i talleu-lo a làmines fines amb un ganivet ben afilat i mullat amb aigua.

7- Prepareu l'amanida: renteu les fulles dels canonges i eixugueu-les, peleu i talleu la ceba a rodanxes.

8- Per fer la salsa, aboqueu l'oli, el suc de llima i la sal en un vol i bateu-ho amb un batedor.

9- Munteu el plat: col·loqueu les làmines de salmó enrotllades (formant una rosa) o estirades (tipus carpaccio), afegiu-hi la ceba, els canonges i les tàperes i amaniu-ho.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]