Per què són tan importants els pneumàtics a l'hivern?

Els pneumàtics són un dels elements més importants del vehicle tant a l'estiu com a l'hivern ja que són l'element que manté el contacte directe amb la carretera, de manera que per tenir una conducció segura els pneumàtics hauran d'estar en bon estat. Així doncs, tots els conductors haurien de tenir en compte l'estat dels seus pneumàtics en qualsevol època de l'any però en especial a l'hivern, ja que les condicions climàtiques adverses fan més perillosa la conducció a les carreteres o vies secundàries per les que transitem a diari. 
 
Què hem de tenir en compte?
Dibuix del pneumàtic: esgotar l'estat dels nostres pneumàtics ens pot sortir molt car en aquestes dates. Amb el temps, el relleu del dibuix de la roda disminueix alhora que l'adherència al terreny i més si el sòl es troba gelat. La llei marca que la profunditat dels dibuixos no ha de ser inferior a 1,6 mil·límetres. En casos de pluja o neu aquest límit pot resultar insuficient, ja que aquests relleus són els que permeten al pneumàtic anar expulsant l'aigua o adherir-se a la calçada.
 
Recorda que la teva seguretat i la dels ocupants del cotxe és primordial.
 
Pressió de les rodes: si hem de viatjar a zones de muntanya, neu o a llocs on el relleu sol ser imperfecte, convé més que mai que revisis la pressió dels pneumàtics del teu cotxe. Un pressió incorrecta afectarà molt a la qualitat de conducció i de frenada. A més, si les teves rodes porten una pressió inferior a la indicada segons les característiques del teu cotxe, aquestes es desgastaran molt abans. Per a això, comprova amb la taula de pressió dels teus pneumàtics quina és la mesura correcta de les rodes.
 
Equilibrat dels pneumàtics: abans de viatjar o de realitzar llargs desplaçaments revisa el teu cotxe i comprova l'equilibrat dels teus pneumàtics en un taller especialitzat en manteniment integral de l'automòbil. Si les rodes tenen un pes desigual, el desgast de les mateixes pot arribar a produir seriosos problemes de seguretat i una conducció molt incòmoda.
 
Pneumàtics d'hivern: Si no has optat per canviar els teus pneumàtics per uns específics per a l'estació d'hivern, és recomanable que facis servir cadenes reglamentàries i adaptades a les teves rodes. Assegura't que tenen uns canals prou profunds per poder bombar la major quantitat possible d'aigua per guanyar adherència.
  
Si tens dubtes o creus que els teus pneumàtics estan danyats o no estan en bon estat, consulta sempre abans amb un especialista en el manteniment del vehicle. A Midas us informaran i resoldran qualsevol dubte que pugueu tenir. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]