Motius pels quals et poden multar

Motius ximples i no tan ximples
De vegades, quan conduïm, desconnectem un moment i perdem de vista la carretera amb gestos tan simples com canviar d'emissora, gratant-nos el cap o mirant per la finestra. Però el que segur que no t'havies plantejat mai és que aquests petits gestos poden ser motiu de multa si t'enganxa la policia, així que para més atenció i no et desconcentris.
 
En primer lloc, les mostres d'afecte i les discussions, és millor que les deixeu fora del cotxe, ja que fer-li un petó al copilot o increpar-lo amb gestos ostentosos pot ser considerat com una distracció, gest que actualment està castigat amb una multa de 80 euros.
 
Si ets d'aquells que toca el clàxon per qualsevol cosa, com ara quan un vianant travessa fora de lloc, quan estàs en un embús, ves amb molt de compte perquè en cap d'aquestes situacions està permès tocar-lo i et poden caure 80 euros de sanció. Per a la DGT, només està permès tocar-lo en cas d'emergència, per evitar un accident o per remarcar una maniobra d'avançament.
 
Per als bojos de la música també hi ha pena, i és que si sols portar la ràdio a tot volum i passes per davant d'un lloc considerat de descans, com pot ser un hospital et pot arribar una multa de 80 a 100 euros.
 
Per altra banda, aquells que aprofiteu per posar-vos guapos o guapes mentre esteu detinguts en un semàfor. Ull viu, perquè retocar-vos el tupè o el fer-vos la ratlla dels ulls, us pot sortir –mai millor dit– per un ull de la cara! Us poden caure 200 euros i la pèrdua de dos punts del carnet. Per altra banda, mantén les mans al volant i no et mosseguis les ungles, perquè els 200 euros de la multa et faran passar la gana.
 
A l'autoescola ens van dir que havíem d'anar còmodes per conduir, però no ens van explicar que ens podien multar per anar sense samarreta, amb xancletes o descalços, i la veritat és que aquestes condicions fan minvar el control del vehicle i per tant la seguretat al volant.
 
Molta atenció i poseu els dos ulls a la carretera, perquè la brometa us pot sortir molt cara. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]