La importància d'obrir les finestres del cotxe

Elimina toxines i millora el funcionament de l'aire condicionat
Amb les temperatures a les que ens veiem exposats durant l'estiu no és estrany encendre l'aire condicionat a l’hora de pujar al cotxe, sobretot si ha estat aparcat al sol durant una bona estona i la temperatura interior és massa elevada. Us aconsellem que en engegar l’aire condicionat obriu també les finestres durant uns minuts.

Obrir les finestres dels tres primer minuts millorarà el funcionament de l'aire condicionat. Per què? Molt senzill, perquè l'aire calent que es concentra en el cotxe mentre aquesta tancat tendeix a pujar. Per tant, obrint les finestres aquest aire calent sortirà més ràpidament i deixarà pas a l'aire fresc. En definitiva, el sistema de refrigeració trigarà menys en refredar la qual cosa suposarà un major estalvi d'energia.
Per altra banda el temps que tinguem les finestres obertes ens permetrà eliminar el benzè, un compost químic cancerigen present en certs components dels cotxes, que a causa de l’escalfament del vehicle tindrà nivells més elevats en l’interior de l’habitacle. El benzè, juntament amb una seixantena de components de dubtosa salubritat, és el que coneixem comunament com "l'olor de nou", que està present en els vehicles fins als tres anys. Després de tres anys, aquests nivells baixen i deixen de ser perillosos per a la salut.
En conclusió, després de l'exposició al sol o a les altes temperatures del cotxe, és aconsellable obrir les finestres perquè aquestes toxines s'eliminin i puguem gaudir d'un aire més net. El més important és important saber que l'aire condicionat no té res a veure amb la producció d'aquestes toxines o compostos químics.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]