Consells per preparar el cotxe per a l'hivern

Vénen èpoques de fred, i els cotxes han de suportar els canvis de temperatura als quals es veuen exposats. De la mateixa manera que nosaltres necessitem un bon manteniment i cuidar-nos una mica més a l'hivern, el nostre cotxe també necessita que el cuidem i que el preparem per aquests mesos. Seguir aquests consells no només pot allargar la vida de nostre vehicle sinó que també ens poden aportar una conducció més segura en una època en què el risc d'accident és més alt.
 
Revisa neumàtics, frens i bateria. Les rodes són l'element que entra en contacte directe amb el terra, el qual en aquesta època de l'any és molt canviant i inestable. Mantenir-los en bon estat ens pot aportar seguretat al volant i pot evitar accidents.
Per altra banda, les bateries van perdent les seves propietats amb el pas dels anys, i amb el fred tenen tendència a descarregar-se amb més facilitat. Revisar que funcioni correctament o portar unes pinces ens poden evitar que ens hagi de recollir la grua.
En condicions climàtiques adverses s'ha de mantenir una distància de seguretat més gran. Malgrat tot, revisar els frens per tenir una bona resposta en la frenada pot evitar-nos accidents.
 
Cadenes. Moltes vegades no les necessitem i fins i tot hi ha conductors que no les han fet servir mai, però no està de més que en porteu un joc al maleter, perquè mai se sap quan poden ser necessàries. Per altra banda, és bo saber com es posen, de manera que estaria bé que us ho miréssiu algun dia amb calma abans que us enganxi un temporal i n'hagueu d'aprendre a marxes forçades.
 
Líquid anticongelant. Les temperatures són imprevisibles, de manera que l'aigua del radiador es pot glaçar, la qual cosa ens impedirà arrancar el motor. Tenir líquid anticongelant al dipòsit de l'aigua ens evitarà aquest mal tràngol.
 
Eixugaparabrises i llums. A l'hivern és fonamental tenir bona visibilitat quan sortim a la carretera, ja que hi poden haver molts factors que ens impedeixin veure al cent per cent, com ara la boira, la neu o la pluja. Uns eixugaparabrises a ple rendiment i assegurar-nos que totes les bombetes funcionen ens aportarà una conducció més segura.
 
Equips de seguretat. Com hem anat dient, la carretera és un element hostil, de manera que estar preparats i anticipar-nos als possibles ensurts pot ser de gran ajuda en cas d'emergència. Per això, és recomanable viatjar amb una manta i una farmaciola per prevenir mals majors. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]