Cinc consells per posar el teu cotxe a punt

Que el fred no us enganxi desprevinguts
Protegeix el circuit intern, revisa els pneumàtics, fes-te veure i recorda que tota prevenció és poca
 
Aquests dies en què l'hivern ha estat molt cruent i en què mig país ha notat els efectes de la neu, us volem donar alguns consells pràctics per tal que el nostre cotxe no es ressenti dels efectes del fred. EL manteniment del vehicle és fonamental en qualsevol estació de l'any per evitar sorpreses i reparacions desagradables i costoses.
 
En primer lloc, hem de procurar protegir el circuit intern del vehicle, els quals es veuen enormement afectats per les baixes temperatures de l'hivern. Per una banda, el líquid anticongelant és fonamental per protegir el circuit de refrigeració del motor. Així doncs, haurem de comprovar freqüentment que el nivell de líquid és el correcte i que manté el seu color.
Tampoc podem oblidar comprovar el nivell d'oli del motor, el líquid de frens i l'estat de la bateria, la qual té tendència a descarregar-se amb la baixada del termòmetre. Per altra banda, portar unes pinces ens pot evitar un ensurt en cas que ens quedem sense bateria.
 
A l'hivern, a causa de les condicions climatològiques adverses, la neu i la pluja fan que els pneumàtics perdin adherència, de manera que ens haurem d'assegurar que estan en bon estat revisant la pressió i l'estat del pneumàtic. Pel que fa a la pressió, a l'hivern es recomana que sigui més alta, ja que el fred els desinfla abans. Si hem de circular per carreteres amb neu o gel és convenient que instal·lem pneumàtics de contacte o amb un dibuix específic per millorar l'adherència i la tracció.
 
Com que en aquesta època de l'any hi ha menys llum i es fa fosc abans, és important que ens fem veure. La pluja, la boira, la neu i altres inclemències podem dificultar la visió de tots els usuaris de la carretera de manera que  haurem de procurar que els llums funcionin a ple rendiment i haurem d'acostumar-nos a senyalitzar les nostres accions amb més antelació. Tampoc està de més portar unes cadenes, i és que mai se sap què pot passar.
 
Finalment, la previsió serà el nostre millor aliat. Per estar més segurs, preveure tots aquests aspectes amb temps i organitzar les nostres sortides ens evitarà ensurts a la carretera. Per altra banda, estarà bé portar aigua, alguna manta i roba d'abric, el dipòsit ple i el mòbil amb la bateria al 100%.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]