Una exposició que parla sobre el passat i el present del disseny gràfic a Osona

Es pot veure fins l'11 de juny a diferents espais de la ciutat de Vic
L'exposició Abans i Ara. Del Grafisme al Disseny Gràfic a Osona, dins del programa de VICCC2016 explica en diferents espais expositius de Vic el gran moment que viu el disseny gràfic a l'actualitat a Osona i en recupera els seus orígens. La mostra reuneix peces de disseny d'una mitja dotzena d'estudis gràfics d'Osona. A més, d'un monitor que mostra els dissenys de webs d'una quinzena d'estudis gràfics.
La mostra inclou treballs de prop d'una cinquantena d'empreses del sector, un nombre
que Anton Granero, comissari de l'exposició, creu que és “espectacular per una comarca
de 150.000 habitants que és molt forta en disseny i art”. Els espais espositius són l'AcVic el Casino de Vic, l'Espai Romeu de la Biblioteca Joan Triadú i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, que acullen la part sobre el present del disseny gràfic. Però la mostra també fa una mirada cap al passat i dedica l'espai del Temple Romà a explicar els orígens del disseny i l'evolució del grafisme i les arts gràfiques des de 1878 fins als anys 80. Allà s'hi poden veure des d'una vintena de cartells d'artistes com Josep Maria Sert, Lluís Labarta i Alexandre de Riquer, que pertanyen a la col·lecció de Marc Martí, fins a un conjunt de diaris de començaments del s.XX que permeten “fer una radiografia de com era la vida aquells anys, a nivell esportiu, cultural, social, etc”. L'exposició ha estat organitzada des de l’
Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, amb la col·laboració d'ACVic, Ferran Blancafort, Marià Dinarès, Miquel Fernández, Ramon Ricart i Felip Vidal i el suport documental de l’Arxiu Comarcal d’Osona, de l’Arxiu Municipal de Vic i de l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic.
A més d'aquesta exposició també es pot veure l'exposició ART+ESCOLA+BUIT que s'exposa a l'AcVic els projectes d'una edició sobre el buit, una iniciativa per a promocionar l'art en centres educatius, que reuneix una trentena de projectes sobre el buit que diversos centres educatius de les comarques d'Osona, el Ripollès, Bages, Moianès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Solsonès ha fet durant el curs. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]