Es presenta Vivace - Beca d'estudis musicals ciutat de Vic,

una de les més ben dotades del país
Vivace és, en vocabulari musical, una indicació de tempo per referir-se a una velocitat ràpida. Correspon a un adjectiu que en italià significa viu. Podem, doncs, associar Vivace a idees com vida, vitalitat i energia, que són alhora conceptes indissolubles d’aquesta nova beca que neix a Vic en el marc de la capital cultural.

Així, doncs, Vivace - Beca d’estudis musicals ciutat de Vic està adreçada a joves músics que volen ampliar, aprofundir i perfeccionar els seus estudis en algun centre europeu d’ensenyament superior de música. En una comarca com Osona, on la formació musical té una gran força –existeixen una quinzena d’escoles de música i, en el cas de Vic, es tracta d’un dels centres catalans amb més projecció i alumnes matriculats–, aquesta beca esdevé una nova eina, una nova possibilitat i un nou projecte de futur.

Neix amb una important aportació econòmica, fet que la converteix en una de les beques més ben dotades que s’atorguen al país. Té també la voluntat de continuïtat, està destinada a projectes d'estudis musicals i s’adreça específicament al sector de la música clàssica amb l’objectiu de posar en relleu la seva vitalitat i contribuir a la seva visibilitat.
A la presentació de Vivace - Beca d’estudis musicals ciutat de Vic, a banda de donar a conèixer el contingut de les bases, es podrà gaudir de les interpretacions de la soprano osonenca Susanna Puig, que precisament ha perfeccionat els seus estudis musicalsa l’estranger. La soprano, acompanyada per la pianista Viviana Salisi, interpretarà temes de compositors catalans com Toldrà, Morera o Granados.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]