Diumenge es celebra el Vic Dance Contest

Campionat anual de danses urbanes

S’ha presentat la IV edició del campionat anual de danses urbanes, organitzat per l'associació Vic Dance Contest.

Aquesta aventura va començar el 2013 amb un repte clar: difondre les danses urbanes a la comarca d'Osona. No va ser, però, fins al 2014 quan es va constituir l'associació que avui s'encarrega de l'organització d'aquest esdeveniment.

Són moltes les escoles de dansa i activitats extraescolars de la comarca on es practica algun tipus de dansa urbana. Algunes d'elles fins i tot s'han professionalitzat en aquests àmbits creant grups específics enfocats a la competició.

La dansa urbana és una disciplina esportiva més que potencia el treball en grup i el desenvolupament creatiu dels qui hi participen. A més, la competició implica una sèrie de valors tals com: l'esforç i el sacrifici, l'empatia, l'estil de vida saludable, etc.

Aquest any s’ha fet un pas més: RED, una xarxa nacional de campionats de danses urbanes, va contactar amb Vic Dance Contest per entrar-hi a formar-ne part. A més de ser un projecte unificador, és un segell de qualitat en aquest àmbit amb el qual es vol garantir una base i una prestació de serveis eficaços i equitatius. Amb aquest segell han obtingut, doncs, una reconeixement de qualitat dins el món dels campionats de danses urbanes amb el qual no compten tots els campionats que es presenten. L'Urban Display, campionat oficial d'Espanya i primer campionat celebrat a d’àmbit nacional, The Show Box i Idance en són els fundadors i responsables.

Els objectius principals de RED són:

- Unificar les edats de les diferents categories de competició.

- Unificar el temps d'actuació i l'espai reglamentari.

- Unificar els criteris de valoració d'un jurat especialitzat i qualificat.

- Garantir la seguretat dels participants.

- Garantir una correcta organització i oferir un servei de qualitat.

- Unificar el sistema d'inscripció per facilitar el procés.

 

El dia 12 de juny a partir de les 9 del matí al pavelló Castell d'en Planes tindrà lloc el campionat on, a part de conèixer la dinàmica de l'esdeveniment, es veurà la tasca dels diferents voluntaris i organitzadors que treballen cada any per fer­ho possible.

Hi esteu tots convidats!

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]