Coneix els nivells d’anglès

Quin és el teu?
L’any 1991, el govern de Suïssa va realitzar els primers treballs per intentar crear un estàndard per a les competències dels ciutadans europeus en matèria d’aprenentatge de llengües. Deu anys més tard, aquest esforç va portar com a resultat la creació del Marc Europeu de Referència per a les Llengües (MECR).
 
Aquest marc va suposar una gran aportació a l’ensenyament dels idiomes en fixar els sis nivells bàsics de competències lingüístiques. Plantejat com una escala en la qual A és el nivell més baix, B l’intermedi i C el més alt, a partir de llavors va facilitar el desenvolupament de proves de nivell i exàmens sobre idiomes. En l’actualitat, per aquest estàndard es regeixen gairebé totes les proves de nivell avalades a nivell continental.  
 
Nivell A1 (Plataforma)
La persona fa ús d’una gramàtica i un vocabulari molt bàsics i els posa al servei de situacions quotidianes. No hi ha fluïdesa. Es mantenen converses curtes.
Nivell A2 (Accés)
Tenen un domini de l’anglès lleugerament més ampli. Han deixat de repetir tòpics i s’esforcen per crear-ne noves. En la lectura i l’escriptura generen i comprenen textos més complexos però amb certa dificultat.
 
Nivell B1 (Llindar)
L’usuari amplia el seu vocabulari, construeix frases més llargues i pot enfrontar-se a situacions de mitja durada, com per exemple un diàleg. Ha guanyat en fluïdesa i en comprensió lectora.
 
Nivell B2 (Avançat)
L’usuari pot comunicar-se amb major fluïdesa amb persones natives. Qualsevol comunicació, oral o escrita, flueix amb naturalitat. En la lectura de textos, és capaç de comprendre gran part d’aquests i d’extreure conclusions i idees principals.
 
Nivell C1 (Domini operatiu)
L’usuari té totes les competències orals, escrites, auditives i de lectura per al desenvolupament d’activitats complexes. 

Nivell C2 (Mestratge)
Aquest usuari està molt a prop del nivell d’una persona nativa. Es diferencia del nivell anterior en el grau de precisió, propietat i facilitat de l’ús de recursos i eines. Gairebé sempre ho aconsegueixen alumnes amb molt de treball o que hagin passat una llarga temporada en un país de parla anglesa.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]