Una instal·lació professional, la solució per tenir un tendal amb garanties

Un dels factors bàsics perquè un tendal nou duri molts anys, a més d'assegurar aspectes bàsics com la seguretat, comoditat i garantia, és una instal·lació correcta. 

La instal·lació d'un tendal és complexa, ja que cal tenir en compte múltiples variables. En cas de no fer-se correctament, es compromet la durada de la seva vida útil i la seva subjecció, amb el risc que pugui desprendre's i ocasionar danys materials o personals.

Alguns dels aspectes més importants que cal tenir en compte en la instal·lació d'un tendal:

• Col·locació en altura. És freqüent que per instal·lar un tendal sigui necessari una escala o bastida. Això limita la mobilitat i converteix les operacions de muntatge en un perill per a persones que no hi estan habituades.

• Fixació del tendal en funció de la superfície de sustentació, les dimensions i el pes. Al mercat existeixen diversos tipus de fixació del tendal a l'element constructiu, ja siguin mecànics o químics. La decisió sobre quin tipus de fixació utilitzar és clau perquè la paret o el sostre aguantin correctament les càrregues i les forces que genera el tendal. En cas de no escollir la fixació adequada, el tendal es pot despenjar.

• Manipulació d'un producte pesat i de grans dimensions. Els tendals poden arribar a tenir mesures que fins i tot superen els 6 metres de línia i que tenen un pes considerable, per la qual cosa es necessitarien dues persones o més per aixecar-lo, subjectar-lo i instal·lar-lo.

• Alineació del tendal. El tendal ha d'estar alineat i regulat de forma precisa perquè funcioni correctament, conservi un bon aspecte i no treballi forçat. Les fallades d'alineació enlletgeixen el tendal i produeixen mal funcionament, cosa que n'escurça la durabilitat.

- Instal·lació dels braços. Els braços del tendal generen una forta tensió per poder desplegar i recollir la lona. La seva manipulació per part de persones no professionals comportaria perill de greus lesions.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]