Com solucionar petits problemes amb els calaixos

Arreglar les guies:

Amb l'ús i el pes, els calaixos poden despenjar-se, sobretot els que es destinen a guardar-hi la coberteria. Per tornar-los a col·locar al seu lloc, només cal obrir-los i aixecar-los per davant per treure'ls de les guies. Amb un tornavís, s'han de prémer de nou els cargols que subjecten les guies, perquè quedin fermes. Cal anar amb compte de no fer-ho massa fort perquè la rosca no s’empassi. En aquest punt, ja es poden tornar a introduir els calaixos de manera inversa a com s'han retirat. És preferible buidar els calaixos abans de començar a arreglar-los.


Fusta inflada:

Si la fusta s'ha inflat i el calaix no corre, segurament és per la humitat. És convenient traslladar el moble a una altra habitació, on no hi hagi humitat, durant dues setmanes, perquè s'assequi i retorni a la seva forma original. Si el problema és constant, el millor és raspallar la fusta (amb un raspall de fuster), per rebaixar-la alguns mil·límetres. Si el problema són els rails, cal polir-los i lubricar-los amb cera d'espelma o parafina.


Calaixos que s'encallen:

Els calaixos se solen encallar en deformar-se els costats o les guies per on corren a causa del canvi de temperatura. Per evitar-ho, pinteu amb un guix les guies del calaix; introduïu el calaix al seu lloc, posant-lo i traient-lo diverses vegades. Quan acabeu, el guix s'haurà esborrat dels llocs on toca el calaix, els quals haureu de llimar fins que el calaix llisqui perfectament per les guies. Fregueu les guies amb cera o sabó sec i el problema s’haurà resolt completament.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]