Apartaments d'estiu: guanyar el màxim espai en la decoració

La primera norma a seguir quan ens disposem a decorar un apartament d'estiu és que tot ha de ser petit i plegable i ha d'estar ocult, per no saturar l’espai, perquè generalment els apartaments són reduïts. 

Segurament els dormitoris siguin petits i hagis de moblar-los pensant que has d'incloure armaris i llits per als habituals i els amics. En aquest cas, la solució per incloure llits addicionals sense ocupar tot l'espai és la col·locació de lliteres. Aquestes, a més, poden ser abatibles, cosa que buidarà l'habitació un cop recollides, permetent-nos disposar d'espai per a d’altres activitats. 

Segurament tampoc tinguis molt espai al saló o a la terrassa per col·locar una gran taula de menjador, però les típiques paelles estiuenques solen reunir molta gent. Les taules llibre, les plegables i les extensibles faran que puguem reunir tots els nostres amics al seu voltant i, al seu torn, que puguem arraconar-les buidant l'ambient quan no les necessitem. 

La cuina sol ser un annex al saló, unit o separat del mateix per una barra americana o passaplats. No tindrem molt espai, però com que ja hem quedat que els comensals apareixeran en qualsevol moment, els electrodomèstics han de ser els mateixos que en una casa d'ús diari. Per a això, en el mercat existeixen electrodomèstics de petita grandària que ens facilitaran el treball a la cuina. 

El saló pot convertir-se en improvisada habitació de convidats si tenim la previsió de dotar-la amb un sofà llit. Lluny de la tortura que suposava fa anys dormir en un sofà, avui existeixen models que poden servir com a llit habitual, en els quals el tipus de matalàs és decisió del consumidor, i el gest d'obertura es realitza sense gens d’esforç.

El bany no sol ser molt gran, no obstant això s’hi desenvolupen moltes tasques. Una manera d'aconseguir més espai per a cadascuna d'elles és eliminar el plat de dutxa, en favor d'una dutxa d'obra. D'aquesta manera el sòl del bany serà una gran dutxa quan l'estiguem usant, però en altres moments, aquest espai de la dutxa formarà part de la resta del terra, permetent-nos una millor mobilitat per l'estança. 

Per sort, molts apartaments d'estiu disposen de l'espai afegit de la terrassa, una prolongació de l'interior que en ocasions pot funcionar com a segon saló o com a menjador addicional, i és en aquest espai d'on procedeixen gairebé tots els bons moments de l'estiu. Per això no ens importarà dormir atapeïts.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]