Vacuna contra la leishmaniosi canina

La leishmaniosi canina és una greu malaltia causada per la infecció del paràsit Leishmania que pot arribar a ser mortal. Aquest paràsit es transmet als gossos per picades d'insectes infectats, els flebòtoms, encara que molta gent creu equivocadament que són per picades de mosquits.

Els símptomes de la malaltia són úlceres a la pell, pèrdua de pes, febre, caiguda del pèl (sobretot al voltant dels ulls, orelles i nas) i un creixement anormal de les ungles. Els gossos també poden sofrir anèmia, artritis i insuficiència renal greu que pot causar-los la mort. Els cars tractaments actuals solament ajuden a controlar els símptomes, però no guareixen la malaltia.

És important saber que és una malaltia crònica; si el teu gos emmalalteix de leishmaniosi, necessitarà tractaments veterinaris durant tota la seva vida. Per aquesta raó, tothom ha de vacunar el seu gos.

La temporada més perillosa comença amb l'arribada de la calor, ja que amb temperatures fredes els flebòtoms romanen en estat de larves i són inofensius.

La leishmaniosi canina és una amenaça per a totes les races de gossos, si bé és cert que algunes, com el cocker spaniel, bòxer, rottweiler i pastor alemany, són més propenses al desenvolupament dels símptomes. No obstant això, altres races com el podenc eivissenc rarament la desenvolupen.

La malaltia es desenvolupa sobretot en zones temperades, ja que, com hem dit anteriorment, els flebòtoms no estan actius amb baixes temperatures.

La vacuna només podrà aplicar-se a aquells gossos que no estan contagiats i seguint un calendari establert: la primera vegada s'injecta una dosi cada tres dies i no comença a fer efecte fins que no ha passat un mes. Les següents s'apliquen anualment.

No es poden vacunar gossos menors de 6 mesos.

La vacuna no substitueix altres sistemes preventius com els collarets o pipetes Advantix, que s’han de seguir utilitzant com a repel·lents per evitar la picada del flebòtom.

Només es poden vacunar animals que es trobin en perfectes condicions, és a dir:

Han de donar negatiu en l'anàlisi de leishmània.

Han d’estar desparasitats abans de la vacunació.

Aquesta vacuna no es pot administrar juntament amb la resta de vacunes.

L'animal no estarà protegit contra la malaltia fins que no se li hagin administrat les tres primeres dosis.

En anys posteriors es necessita una sola dosi de recordatori a l'any.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]