Tenir un conill com a mascota

Avantatges i inconvenients

A l’hora de triar una mascota hem de tenir molts factors en compte: les nostres necessitats, el temps lliure de què disposem, les necessitats de l’animal… Hem de triar l’animal que més s’ajusti a nosaltres per poder donar-li una bona qualitat de vida i així fer feliç l’animal ser feliços nosaltres. 

 

Els conills són una mascota ideal en cas que visquis sol, treballis moltes hores o tinguis nens petits. 

 

AVANTATGES

Tot i que viu en un gàbia, hauràs de dedicar-li uns minuts cada dia per treure’l (no és bo que estigui tot el dia tancat), per netejar la gàbia i per alimentar-lo. 

És una mascota ideal per als nens, ja que poden netejar el seu espai, donar-los de menjar i acaronar el seu suau pelatge. 

No hauràs de treure’l a passejar 3 cops al dia com en el cas dels gossos i no hauràs de parar-hi tanta atenció. 

El pots deixar amb una persona de confiança si has de marxar de vacances pel fet que no és difícil de cuidar.

És un animal que porta bé la soledat tot i que són sociables i els agrada viure en companyia d’altres conills. 

 

INCONVENIENTS

És un animal delicat que necessita control veterinari freqüent. 

Per altra banda, la gàbia requereix un manteniment, el qual té un cost econòmic. 

És essencial entendre que és un animal que viu en un espai reduït, per la qual cosa és important mantenir el seu hàbitat net i polit diàriament. 

Viu en un gàbia però també necessita sortir, moment en què hauràs de dedicar-li atenció plena i control si no vols tenir un ensurt (pots perdre’l, es pot amagar, es pot cruspir alguna cosa…)

Tenen les dents molt esmolades i si et mossega et pot fer mal. 

 

Us recordem que, com tots els animals, els conills són de per vida, de manera que si et decideixes i adquireixes un conill, assegura’t que és la millor opció per a tu, que et farà feliç, que te’n pots cuidar i que li podràs donar una bona qualitat de vida tant a nivell físic o a nivell emocional. Les mascotes no són joguines. 

 

Info: bekiamascotas.com

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]