Hort i jardí infantil: Tres consells importants

Els infants són, per naturalesa, molt curiosos i un hort-jardí és una manera de despertar inquietuds pel món de la natura. Poden aprendre a esperar que les llavors surtin i a ser intuïtius amb l’observació diària de bestioles i herbes que apareixen de nou, entre altres coses.

Si estàs pensant a preparar un hort infantil per als teus fill, néts o alumnes fins a 10 anys, has de tenir en compte tres consells importants:

1r. Cal un espai personal per a cada infant, ja siguin uns testos, un bancal elevat o un petit tros dins de l’hort o jardí. És important que sàpiguen quin és el seu espai per poder experimentar lliurement.

2n. El sòl ha de ser fi, suau i fàcil de treballar. Un substrat orgànic ric en compost pot ser ideal.

3r. Cal triar cultius que els agradin, tenint en compte que puguin començar partint de les llavors i veure tot el procés fins que collim les hortalisses o flors.

A partir d’aquí, tot el que sigui dissenyar l’hort, triar les plantes que cultivarem, preparar la rotació de conreus i tenir cura de les flors i plantes serà un joc per a grans i petits.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]