Els paràsits

El pitjor enemic dels nostres gossos durant la primavera
Què és un paràsit?
Un paràsit és un organisme que s’adhereix a un altre per beneficiar-se d’ell i alhora augmentar la seva capacitat de supervivència. En aquesta relació, generalment l’organisme portador del paràsit es veu perjudicat per la presència d’aquest organisme. En el cas dels gossos, hi ha diferents tipus de paràsits:
  • Ectoparàsits o paràsits externs. Viuen normalment sobre la pell o adherits al pelatge. Les puces, les paparres i els àcars són els més habituals.
  • Endoparàsits o paràsits interns. Viuen a l’interior del cos i s’allotgen en algun òrgan. Els més habituals són els paràsits intestinals (cucs o anquilòstoms) 
Transmissió
Els paràsits externs és fàcil que es transmetin d’un animal a un altre o per contacte amb catifes, herba del parc o arbres, i la falta d’higiene sol afavorir la seva aparició. En el cas dels paràsit interns, arriben a l’organisme del gos principalment per ingesta, però també a causa de la picada d’algun mosquit.
 
Símptomes
Per detectar si el nostre gos té paràsits, els símptomes són picor, irritació, vermellor a la pell, dermatitis, caiguda del pèl… en el cas dels paràsits externs. En el cas dels paràsits interns, se solen produir vòmits, apatia, falta d’energia, desgana, etc.
 
Com tractar el problema?
Davant de qualsevol dels símptomes presentats anteriorment, us aconsellem acudir al veterinari per tal que ens orienti i ens aconselli un tractament específic. Per altra banda, la prevenció és tan important com el tractament. Per tal d’evitar que els paràsits s’allotgin en el nostre gos, el tractament més comú són les pipetes i els collars per a les puces i els mosquits, però també hi ha esprais i altres solucions. Són productes que es poden adquirir fàcilment en botigues especialitzades en mascotes i animals de companyia.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]