El disseny de jardins,
un valor a l'alça

Sigui quina sigui la seva mida, cada cop pren més importància el disseny d'aquests espais

Cada vegada es dóna més importància a la decoració dels jardins i terrasses, sigui quina sigui la seva mida.

L'ús de la llum és un recurs més a l'hora de parlar del disseny. Per donar-li un ús original podem fer servir diferents components en forma de suport (elements de paret o de sòl, esferes, balises) o llums (fluorescents , fosforescències).

Un altre concepte que podem gestionar per donar forma al jardí és el contrast entre el natural i l'artificial, molt de moda en els últims temps.

Així mateix, pèrgoles, petits estanys i testos grossos són cada vegada més demanats i, gràcies a això, podem aconseguir espais atractius que no necessiten molt manteniment.

Es duen cada vegada més les plantes entapissants per cobrir pendents, i fins i tot substitueixen la gespa noves varietats d'arbustos, rosers, plantes vivaces i coníferes petites, que incrementen les possibilitats d'aquestes espècies cobresòls.

Elements que no canvien

L'evolució de la jardineria espanyola ha fet passos de gegant en els últims anys.

Amb la intenció que segueixi el seu curs, els paisatgistes continuen buscant la senzillesa mitjançant l'ús de poques espècies, ben escollides, predominant els arbustos i arbres florals.

Amb poques flors es poden arribar a crear estils molt definits mitjançant la combinació i col·locació dels colors.

L'ús de grans tanques retallades queda per a allò estrictament necessari, mentre que segueix augmentant la dedicació a les plantes tallades: en boles, cons, petits arbres i tanques situats en llocs estratègics del jardí, on es necessita un manteniment més exquisit .

En colors segueix la tendència dels últims anys, decreixent la utilització de grocs i daurats a les coníferes, sobretot de les de grandària mitjana i gran, gairebé en desús per falta de grans espais on ubicar-les.

Actualment les preferències es troben en tons verds amb canviants colors de tardor i floracions clares.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]