EL Control de paparres a l'estiu

Com tots sabem, les paparres poden ser una veritable plaga en els mesos calorosos d'estiu; n’hi ha al camp, a casa, caminen per les parets i per sobre de totes les coses i poden fer que els nostres gossos estiguin desesperats gratant-se i sacsejant les seves orelles, a més de transmetre'ls malalties.

Combatre les paparres no significa només utilitzar la pipeta, ja que, a l’ambient, n’hi poden quedar milers. Per què passa, això? És part del cicle de vida de la paparra. Vegem una mica de què es tracta: les paparres necessiten la sang dels gossos per viure. Però els canvis d'estadi larvari i la posta d'ous es fan fora de l'animal. 

La femella, amb el seu abdomen ple d'ous, beu sang del gos fins que els ous estan llestos per ser dipositats en algun racó fosc de casa. Es deixa caure, busca un lloc adequat i esclata alliberant entre 1.500 i 2.000 ous, que després de 17 a 30 dies es converteixen en larves que buscaran pujar una altra vegada al gos.

Per combatre les paparres del gos, el més recomanable és banyar-lo amb productes especials per eliminar-les i fer servir pipetes, ja que el medicament roman a la sang i mata els paràsits quan aquests s’alimenten. Pel que fa a les de l'ambient, cal fer fumigacions o utilitzar insecticides especials, sense oblidar racons ni esquerdes de les parets, i fer el mateix al jardí, ja que és un lloc on n’hi ha moltes.

No oblidem que les pipetes tenen efecte residual per a un mes o dos depenent del laboratori i que les paparres poden romandre a l'ambient sense alimentar-se durant un any.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]