Com afecta l'estiu als gossos

La calor pot canviar els seus costums

Quan arriba l'estiu hem de preocupar-nos de com cuidar les nostres mascotes de les altes temperatures que es presentaran durant aquest període, ja que pateixen igual que nosaltres i és molt important saber com els podem ajudar. 

Els gossos més propensos a patir la calor durant aquesta temporada són els gossos adults, obesos, de pèl llarg, de color negre i els de nassos camusos. 

No es recomana afaitar a les mascotes durant l’estiu, ja que el pèl les protegeix de les cremades del sol directe. Els animals susceptibles a les cremades són els que tenen el pèl de color blanc. El tall de pèl s’ha de fer a la primavera. 

Fonamentalment i davant de qualsevol consell és molt important que el gos tingui a la seva disposició la quantitat d’aigua que serà necessària per passar les hores que facin falta i que, si és possible, estigui fresca. Això s'aconsegueix mantenint-la a l’ombra. 

L’ideal seria canviar l’aigua almenys tres vegades al dia per mantenir-la, a més de fresca, neta. Tant gossos com gats transpiren molt poc, ja que eliminen la calor panteixant. Si acostumeu a passejar amb ell cada dia, és recomanable que surtiu a caminar quan les temperatures baixin, serà més agradable per a ambdós. No està de més portar una ampolla amb aigua per si l’animal necessita beure durant la caminada.
A les hores amb les temperatures més altes, notareu que la vostra masocta vol estar descansant i que està més tranquil·la que de costum, no li demaneu passejos ni jocs. 

Si a casa hi ha aire condicionat o ventiladors, deixeu que puguin estar-se a l’interior o prop del ventilador, amb aquest últim cal anar amb compte i no deixar-los jugar amb els cables d’electricitat o a prop d’ell. 

Una altra cosa que podeu fer i que a la vostra mascota li agradarà molt és jugar amb aigua, és molt divertit i tothom sap que una sacsejada del nostre gos és una bona excusa per banyar-se a la piscina, i més encara si el gos sap nedar. Així es refrescarà i passarà una estona molt agradable. També podeu mullar les parets que estan a prop d'on són habitualment, el jardí o les rajoles i trobarà que el lloc on es mou està més fresc. 

En aquesta època les necessitats energètiques dels gossos són menors, així que no us espanteu si deixa menjar o menja menys de l'habitual. No heu de donar-li menjars exposats al sol, és preferible alimentar-lo bé a la nit, quan fa fresca, per a ell també serà molt més agradable. 

Algunes dades importants que cal tenir en compte són evitar, per exemple, deixar-los completament tancats, ja que poden deshidratar-se i tenir un atac de calor, també conegut com 'heat stroke'. És el perill més gran per el que passen les nostres mascotes durant aquesta època. També heu de netejar el jardí si han fet les seves necessitats i netejar les menjadores sovint, així evitareu les mosques i formigues. 

Totes aquestes coses no són gaire complicades i, si les feu, podreu tenir la vostra mascota més feliç i que pateixi menys si fa molta calor.

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]