4 d'octubre, Dia Mundial dels Animals

el Zoo de Barcelona
Avui 4 d’octubre és ser el Dia Mundial dels Animals, i ningú pot escapar de la polèmica quan es parla d’animals. Els toros, els correbous i altres festes populars en què hi ha animals pel mig han estat, durant molt de temps, motiu de debat i de confrontació entre els defensors i els detractors. Com era d’esperar, la confrontació també ha aribat a casa nostra, de manera que també li va tocar el rebre al Zoo de Barcelona.
 
Les condicions de vida dels animals i les condicions de les instal·lacions han estat motiu de debat i han sorgit partidaris de tancar el zoo, que no passa pels seus millors moments després d’un temps de mancances serioses en el pressupost. Aquesta postura és defensada per grups  animalistes, que veuen el zoo com una seqüela del passat, una presó i una forma denigrant de tractar les altres espècies. Per altra banda apel·len a que els animals que viuen al zoo estan tristos i no viuen en plenitud i en el seu entorn natural.
 
A l’altra banda de la discussió, trobem els defensors del recinte. Consideren que és una icona de la ciutat de Barcelona i els sembla bé que hi hagi animals de totes menes, pel fet que consideren la visita al zoo una activitat lúdica i educativa especialment per als més petits de casa. Per altra banda, hi ha qui entén els zoos com llocs per perpetuar i protegir espècies en perill d’extinció, per investigar-les i per saber més d’ells.

Els uns apel·len a les condicions de vida dels animals i els altres a l'esperit educatiu i científic. 
 
Finalment, hi ha qui no es posiciona i creu que són els experts i els especialistes en la matèria que han de decidir què s’ha de fer i com s’ha d’abordar la situació per tenir un zoo del segle XXI que pugui trobar un terme mig que faci contents els integrants dels dos bàndols. 

Articles relacionats

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes [x]